30/7/10

Oι Ενώσεις Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης καταγγέλλουν - Tι ετοιμάζουν οι καναλάρχες ;

Αποκαλυπτικές για το εργασιακό μας μέλλον είναι οι προτάσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ για το νέο νομοσχέδιο περί αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που δημοσιεύει εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι καναλάρχες ζητάνε την νομική κατοχύρωση ενεργειών που χρόνια τώρα προσπαθούν να εφαρμόσουν και ενίοτε το κατορθώνουν.

Απροκάλυπτα πλέον...


...δεν θέτουν κάποια ζητήματα προς ικανοποίηση αλλά «τα ζητάνε όλα» όπως χαρακτηριστικά λέει η εφημερίδα.

Ενδεικτικά διαβάζουμε ότι οι καναλάρχες μεταξύ άλλων ζητάνε, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο να μπορεί να συγκεντρώνει υπό τη σκέπη ομίλου πολλούς και διαφορετικού είδους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και να του παρέχεται η δυνατότητα οι σταθμοί αυτοί να χρησιμοποιούν από κοινού ή να ανταλλάσσουν πόρους, όπως απασχολούμενο προσωπικό, εξοπλισμό, δίκτυο εκπομπής, τεχνικές και άλλες διευκολύνσεις καθώς και να έχουν πρόσβαση σε κοινή πηγή εκπομπών και προγραμμάτων.

Είναι μάλιστα τόσο σίγουροι ότι η κυβέρνηση θα δεχτεί τα παραπάνω, που έχουν προχωρήσει, όπως φημολογείται έντονα, σε σχέδια μετεγκατάστασης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού STAR όπου όλα τα παραπάνω θα μπουν σε εφαρμογή.

Είναι επίσης ενδεικτικό της σιγουριάς αυτής των εργοδοτών μας το ότι ήδη στην Περιφέρεια έχουν αρχίσει «συνεργασίες» του τύπου βάζω εγώ τον τηλεοπτικό μου συνεργείο βάλε εσύ τον δημοσιογράφο σου και μοιραζόμαστε το ρεπορτάζ!

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Ο υπάρχων νόμος κατοχυρώνει κάποιες, ελάχιστες, θέσεις εργασίας σε κάθε σταθμό.
Η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητάει στον ελάχιστο αυτό αριθμό θέσεων εργασίας να προσμετράται και το προσωπικό των συνδεδεμένων με αυτόν εταιρειών!

Ακόμη, ζητάνε να μειωθεί το αγγελιόσημο, να μην πληρώνουν ενοίκιο για την κατοχή συχνοτήτων, ούτε το 1,5% για τον κινηματογράφο, την κατάργηση του τέλους υπέρ των τυφλών (0,3% επί του τζίρου) και πολλά άλλα ωραία …….

Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς όχι μόνο να απορρίψουν τις, τουλάχιστον, απαράδεκτες προτάσεις των Επιχειρηματιών της Ενημέρωσης, αλλά και να νομοθετήσουν νέες θέσεις εργασίας αντί του ενοικίου των συχνοτήτων,

Όπως π.χ.

1. Υποχρεωτικά πλήρως επανδρωμένα παραρτήματα των Ε. Ε. ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στις μεγάλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο κλπ).

2. Ο κάθε ενημερωτικός Ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός να απασχολεί με πλήρη απασχόληση 200 τεχνικούς αν είναι Ε.Ε. και 35 τεχνικούς αν είναι Περιφερειακός.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ
Ε. Τ. Ι. Τ. Α. - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε. Τ. Ι. Τ. Κ. – Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν.Ε

1. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης Σεπτεμβρίου & Μάρνης (Ε.Κ.Α.) ΦΑΞ : 2108847368

2. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Β.Ε.)
Αριστοτέλους 32 (Ε Κ Θ) Τ. Κ. 546 31 ΦΑΞ: 2310642680

3. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Κ.)
Εργατικό Κ.εντρο Ηράκλειο Κρήτης

4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ν. Δ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.)
Εργατικό Κέντρο Πάτρας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share