7/7/10

Δήμος Καρπάθου: Mπούκωσαν πολίτη με μηνύσεις για να του κλείσουν το στόμα.

Σύνηθες τακτική φαίνεται πως αποτελεί στη Ελλάδα η χρήση της δικαιοσύνης για να "μπουκώσουν" με μηνύσεις πολίτες οι οποίοι τολμούν να αντιδράσουν και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον αυτών που διαχειρίζονται τα κοινά με αδιαφανείς διαδικασίες που ασφαλώς οι πολίτες δεν είναι δυνατόν να έχουν πρόσβαση.

Η δικαιοσύνη σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να λειτουργεί αυτεπάγγελτα επιβραβεύοντας μάλιστα τους πολίτες οι οποίοι τολμούν.

Δυστυχώς όμως φαίνεται πως ισχύει το αντίθετο, αφού η δικαιοσύνη στην Ελλάδα φαίνεται πως εκπροσωπεί και στηρίζει ένα σύστημα το οποίο είναι προφανές οτι θέλει πολίτες άβουλα όντα , που θα "καταπίνουν" αδιαμαρτύρητα όλα όσα συμβαίνουν....



Ο κ. Γεώργιος Σκευοφύλακας μετά απο επικοινωνία του με το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ εξήγησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει επειδή τόλμησε να ζητήσει την βοήθεια της δικαιοσύνης καταγγέλλοντας το Δήμο Καρπάθου οτι καίει τα σκουπίδια με ανεξέλεγκτες εστίες φωτιάς σε χώρο που την χρησιμοποιούσε ως σκουπιδότοπος.

Αντ' αυτού ο κ.Σκευοφύλακας "εισέπραξε" μηνύσεις απο τον ίδιο το δήμαρχο Καρπάθου , ο οποίος επικαλείται μάλιστα και την ιδιότητα του ώς δήμαρχος στην προσπάθεια να "εκμηδενίσει" την αξία ενός απλού πολίτη του τόλμησε να προσφύγει στην δικαιοσύνη, μη έχοντας ασφαλώς άλλη επιλογή.

Έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν οι σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι που σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια όταν πρόκειται να ζητήσουν την ψήφο σας. Στη συνέχεια στήνονται οι κλίκες στα μικρά φέουδα της τοπικής αυτοδιοίκησης και έτσι οι ίδιοι και οι ίδιοι επανεκλέγονται συνέχεια.

Κατόπιν επιθυμίας του κ.Σκευοφύλακας δημοσιεύουμε στοιχεία απο τις ενέργειες του έτσι ώστε να "αφυπνιστούν" και όσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη σε τη χώρα ζούν.

Δείτε όμως στη συνέχεια πως εξελίχθηκε η υπόθεση...


Καταγγελία

2 Ιουλίου 2010
Γεώργιος Σκευοφύλαξ
Πεσόντων Καρπαθίων Χ
Κάρπαθος, 85700
Τηλ. 697627ΧΧΧΧ

Προς:

1. Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, Πλ. Ελευθερίας 1 – ΤΚ. 85100 – Ρόδος, Τηλ. 2241027601

2. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Επτανήσου 35, Ερμούπολη, Σύρος, ΤΚ 84100, Τηλ. 22813 60800

3. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Κηφισίας 1-3 & Λ. Αλεξάνδρας – ΤΚ.11523 – Αθήνα, Τηλ. 2106470370

4. Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σώμα Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Συγγρού 60 - Τ.Κ.: 11742, Τηλ.: 210 92 81 800

5. Ελεγκτικό Συνέδριο, Τσόχα και Βουρνάζου 4 – ΤΚ. – Αθήνα, Τηλ. 210 6494669

Θέμα: Αξιόποινες πράξεις

Ιστορικό

Στις 4 Νοεμβρίου 2009, ο Δήμαρχος Καρπάθου, κ. Μιχαήλ Ιωαννίδης κατέθεσε Μήνυση εναντίων μου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου με αριθμό κατάθεσης 1020/ΧΧΧ/Χ.
Ένας από τους μάρτυρες που πρότεινε ήταν ο κ. Γεώργιος Οικονόμου του Μιχαήλ, οδηγός του Δήμου Καρπάθου.(Σελίδα 7 του Σχετικού 1)

Ο κ. Οικονόμου, στην Ένορκη Εξέταση του ΑΒΜ Α2009/ΧΧΧΧ στις 13 Απριλίου 2010 από την Πταισματοδίκη Καρπάθου ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΖΟΡΜΠΑ και τη Γραμματέα ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΕΡΚΗ ψευδόρκησε για τις φωτιές στο Σάνταλο - Σκουπιδότοπο Καρπάθου. Στην κατάθεση μου, τον Απρίλιο του 2010, τον κατήγγειλα για την ψευδορκία του και ζήτησα να τιμωρηθεί.

Στις 25 Ιουνίου 2010 ήρθε στην αντίληψη μου ότι ο Δήμαρχος Καρπάθου, κ. Μιχαήλ Ιωαννίδης «επιβράβευσε» τον κ. Γεώργιος Οικονόμου του Μιχαήλ, για την κατάθεση του, με παράνομη μετάταξη στο Δήμο Καρπάθου.

Ο κ. Μιχαήλ Ιωαννίδης με την αριθμ. 129/2010 απόφαση Δημάρχου Καρπάθου, μετέταξε τον υπάλληλος του Δήμου Καρπάθου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιχαήλ από τον κλάδο ΔΕ29 Οδηγών στον κλάδο ΔΕ2 Εποπτών Καθαριότητας. Αυτό διαπιστώνεται στο ΦΕΚ 282 – 12-04-2010 (Σελίδα 2 του Σχετικού 2).

Ο κ. Οικονόμου προσλήφθηκε στον Δήμο Καρπάθου το 2001 στον κλάδο ΔΕ29 Οδηγών.
Ο κ. Οικονόμου είχε βαθμό σπουδών ΥΕ Γυμνάσιο και επειδή δεν υπήρχε άλλο άτομο με βαθμό σπουδών ΔΕ μπήκε στην Δεύτερη θέση του πίνακα και προσλήφθηκε.

Αυτό διαπιστώνεται από το έγγραφο του ΑΣΕΠ (Σελίδα 5 του Σχετικού 3).

Όμως ο Νόμος 3584/2007 - ΦΕΚ 143/2007 στο Άρθρο 75 παράγραφος 2 λέει:«Ο μετατασσόμενος πρέπει να κατέχει τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο στον οποίο μετατάσσεται.» (Σελίδα 2 του Σχετικού 4)

Εάν η μετάταξη του κ. Οικονόμου θεωρηθεί ως Μετάταξη σε Κλάδο Ανώτερης Κατηγορίας, κάτι που δεν είναι, από ότι μου λένε, τότε το Άρθρο 76 παράγραφος 1 λέει και πάλι:

«Ο μετατασσόμενος πρέπει να κατέχει τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο στον οποίο μετατάσσεται» (Σελίδα 2 του Σχετικού 4)

Συμπέρασμα

Ο Δήμαρχος Καρπάθου, κ. Μιχαήλ Ιωαννίδης κατά παράβαση του νόμου 3584/2007 και ενώ είχε πλήρη γνώση για τους τίτλους σπουδών του κ. Οικονόμου, τον μετέταξε σε νέα ανώτερη θέση, την οποία δεν θα μπορούσε να λάβει λόγω έλλειψης των απαιτούμενων για την νέα θέση τίτλων σπουδών όπως ορίζει ο Νόμος.

Να σας υπενθυμίσω ότι ο κ. Οικονόμου, κατέθεσε ως προτεινόμενος μάρτυρας, από τον ίδιο τον Δήμαρχο Καρπάθου και προϊστάμενο του τον κ. Μιχαήλ Ιωαννίδη σε μήνυση που υπέβαλε εναντίων μου, μετά από καταγγελία – αναφορά που είχα υποβάλει στις αρμόδιες υπηρεσίες και την Εισαγγελία της Ρόδου και αφορούσε τις ανεξέλεγκτες και πολλάκις επαναλαμβανόμενες φωτιές που έλαβαν χώρα στο σκουπιδότοπο της Καρπάθου και μόλυναν το περιβάλλων.

Σας ζητώ να ελέγξετε κατά πόσο είναι νόμιμες οι παραπάνω ενέργειες και μετατάξεις και εφόσον έχουν διαπραχθεί ποινικά κολάσιμες πράξεις αναμένω τις δικές σας ενέργειες.

Μετά τιμής

Γεώργιος Σκευοφύλαξ
______________________________________________________________

Το δίκτυο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ θα βρίσκεται πάντα κοντά σε κάθε ενεργό πολίτη στηρίζοντας τον αγώνα του . Για το λόγο αυτό και θα επιστρέψουμε στο θέμα αν τυχόν χρειαστεί.

Νομικά πρόσωπα τα οποία επιθυμούν να στηρίξουν με νομικές συμβουλές ή πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να έχουν κάποια προσωπική επικοινωνία με τον κ.Σκευοφύλακα μπορούν να επικοινωνούν με το δίκτυο στο contact.tiresias@yahoo.gr

Πέρα όμως απο την όποια εξέλιξη θα έχει το θέμα σε χρόνιες αντιδικίες στην Ελληνική δικαιοσύνη , και ποιος ξέρει ποτέ ο πολίτης τελικά θα δικαιωθεί...

Την δημοτική αρχή και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ας την κρίνει η τοπική κοινωνία που την εκλέγει και μετά η κοινή γνώμη.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share