30/12/09

Εξετάζουν τώρα και... ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ !!!

Μέτρα Καραμανλή με "πράσινο" περιτύλιγμα !

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η κατάρτιση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με σειρά μέτρων και φοροεπιδρομών που μόνο σταθερότητα δεν υπόσχονται για το μέλλον !

Οι "σοφοί" του τόπου μελετούν τώρα ένα εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο θα θέσει σε εφαρμογή εάν κατά τους πρώτους μήνες του 2010 διαπιστωθεί ότι υπάρχουν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους.





Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η αύξηση των συντελεστών του...

Φόρου Προστιθέμενης Αξίας κατά δύο μονάδες !!!

και... η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.


Δηλαδή μέτρα Καραμανλή με "πράσινο" περιτύλιγμα !


Σημειωτέον πως όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την περίοδο της κρίσης μείωσαν τον ΦΠΑ με αποτέλεσμα να έχουν ήδη τον μεγαλύτερο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας στην Ευρώπη !

Οι "σοφοί" όμως του υπουργείου Οικονομικών πιστεύουν πως οι Έλληνες αντέχουν ακόμη λίγο ΦΠΑ παραπάνω...


Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως η αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες θα μπορούσε να αποφέρει επιπλέον έσοδα της τάξεως των 3 δισ. ευρώ, υπό την αίρεση ότι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός θα μπορέσει να τον εισπράξει.

Σε αντίθετη περίπτωση, απλώς θα διευρύνει τη φοροδιαφυγή, ενώ ταυτόχρονα θα έχει επιπτώσεις στις τιμές και στην οικονομική δραστηριότητα.

Οι επιπτώσεις βέβαια που...δεν φαίνεται να πολυ ενδιαφέρουν τους "σοφούς" του τόπου , ενώ η διεύρυνση της φοροδιαφυγής , υπολογίζεται να ισοσταθμιστεί απο τα πρόστιμα-καταπέλτης που θα τσακίσουν στην κυριολεξία όσους πέσουν στην τσιμπίδα της εφορίας.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share