27/9/09

Επειδή ... Εδώ Τιμωρούν οι Ενεργοί Πολίτες


Η συγκεκριμένη "πληροφορία" προήλθε από αναγνώστη μας και έχει δημοσιευθεί στο epirusgate.blogspot.com , ένα αξιόλογο άρθρο του Κώστα Παπαθεοδώρου με τίτλο ...

Χαλασμένα γραμμόφωνα

Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει ότι οι πολίτες περιμένουν από λεπτό σε λεπτό και από ώρα σε ώρα να ακούσουν τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν;Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει ότι οι πολίτες κρέμονται από τα χείλη του Καραμανλή ή του Παπανδρέου και περιμένουν τα τελευταία επιχειρήματα, τα τελευταία διαφημιστικά σποτ ώστε να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν;

Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει ότι οι πολίτες στήνουν αυτιά και μάτια στις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες τα blogs ώστε να μάθουν τι βγάζουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ώστε να πάρουν την απόφασή τους;

Απίθανο φαίνεται. Εντελώς παράδοξο. Ακόμη και αυτή η ελάχιστη μερίδα πολιτών που έχουν κάνει ιδεολογία τους την εκάστοτε… κυβέρνηση, δεν έχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οι πολίτες στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν κάνει τις επιλογές τους. Επιλογές με βάση την ιδεολογία τους, την αισθητική τους, την οικονομική τους κατάσταση, ακόμη και τον…οπορτουνισμό τους. Κατά συνέπεια άδικα, άσκοπα, αναποτελεσματικά εκτίθενται τα χαλασμένα γραμμόφωνα της Ρηγίλλης.Κρίμα γιατί σε αυτό το παιχνίδι εκτίθενται και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Και μάλιστα εκτίθενται χωρίς αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα άκουσα στο μεσημβρινό δελτίο της ΝΕΤ το εξής σχόλιο: «αισιοδοξία στη Ρηγίλλης από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που δείχνουν αυξημένη συσπείρωση της Ν.Δ."

Εμμένω στην ΕΡΤ- την αποκαλούμενη δημόσια τηλεόραση- διότι τουλάχιστον στην προεκλογική περίοδο όφειλε να είναι… απεξαρτημένη. Τουλάχιστον στην προεκλογική περίοδο!

Πέραν του γεγονότος ότι αυτού του είδους οι φήμες στερούνται αληθείας και σοβαρότητας η διατύπωση τέτοιων σχολίων συνιστά και παραβίαση της νομοθεσίας περί δημοσκοπήσεων. Συμπέρασμα: κάποιοι αμετανόητοι στην ΕΡΤ όχι μόνο δεν κρατούν τις αποστάσεις αλλά ταυτόχρονα καταστρατηγούν και τη νομοθεσία.

Μια εβδομάδα πριν το άνοιγμα της κάλπης οι εκλογές έχουν κριθεί, το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί τη νύχτα της 4ης Οκτωβρίου είναι η ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. (Η καυτή Λάουρα πάντως έχει βγάλει-όπως διαβάζω-τη δική της μέτρηση). Ερώτημα που συναρτάται με τη διαφορά των δύο κομμάτων είναι η τύχη του Προέδρου της Ν.Δ. Σε περίπτωση που υπερβεί τις 5 ποσοστιαίες μονάδες ο κ. Καραμανλής πιθανότα θα πάει απευθείας… σπίτι του.

Αν είναι μικρότερη ενδεχομένως θα μεταβεί στο Ζάππειο όπου και θα ανακοινώσει τη σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου. Συνέδριο στο οποίο θα τεθεί θέμα διαδοχής. Είτε από το σημερινό Πρόεδρο της Ν.Δ. είτε από ομάδα στελεχών.
Όχι οι δελφίνοι δεν θα βγουν στα κεραμίδια. Τη δουλειά θα την κάνει ο στρατός τους… Το πιο οδυνηρό σενάριο για τον κ. Καραμανλή δεν είναι η ήττα με όλες τις εκδοχές της. Θα ήταν το ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές και να χρειαστεί να κυβερνήσει τον τόπο και τη χώρα.

Έχοντας υποστεί όλη αυτή τη φθορά, την απαξίωση και εν τέλει τον εξευτελισμό πως άραγε θα μπορούσε να σταθεί ακόμη και μια μέρα ως Πρωθυπουργός; Αλλά αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στα υποθετικά σενάρια. Είναι εφιάλτης για τον ελληνικό λαό αλλά πρωτίστως για τον ίδιο…

Αναδημοσίευση απο:
http://epirusgate.blogspot.com/2009/09/blog-post_5437.html

Σχετικό άρθρο ΤΕΙΡΕΣΙΑ στις 24/9/09
http://tiresias-press.blogspot.com/2009/09/blog-post_9361.html